Maestro

Kartica Maestro vam omogoča enostaven in hiter 24-urni dostop do denarja na vseh prodajnih ali izplačilnih mestih doma, v tujini ali na spletnih straneh z oznako Maestro – ne glede na valuto.

S kartico lahko kupujete brez obresti ali zaračunavanja doplačila ter dvigujete gotovino doma in v tujini. Ob vsakem plačilu prejmete tudi potrdilo, ki vam kot podroben izpis nakupa omogoča lažje spremljanje stroškov. Z uporabo kartice namesto gotovine zmanjšujete tudi možnost izgube ali kraje denarja. Debetna kartica Mastercard vam na samopostrežnih bankomatih omogoča tudi naložitev gotovine na račun – tako se izognete čakanju v vrsti ali upoštevanju delovnega časa poslovalnic, do naloženih sredstev pa imate takojšen dostop.

Mastercard SecureCode™

Storitev Mastercard SecureCode™ vas z uporabo osebne varnostne kode še dodatno varuje pred nepooblaščeno rabo vaše kartice pri sodelujočih spletnih trgovcih. Za koriščenje storitve se dogovorite z izdajateljem vaše kartice.

Brezstično plačevanje

Kartica z brezstičnim simbolom omogoča hitro, enostavno in varno plačevanje na prodajnih mestih. Kartico le prislonite na terminal, ki nato z zvočnim in svetlobnim signalom oznani zaključek plačilnega procesa. Tovrsten način plačila kateregakoli zneska na kateremkoli terminalu z brezstičnim simbolom popolnoma odgovarja hitremu tempu življenja. Pri zneskih nižjih vrednosti dodatna odobritev ni potrebna, medtem ko sta pri višjih zneskih zahtevana vnos PIN kode in podpis imetnika kartice. Kartica nikoli ne zapusti vaših rok, plačilo pa je procesirano le enkrat, četudi kartico na terminal prislonite večkrat.

Nična odgovornost

Brezskrbno uporabljajte svojo kreditno kartico Mastercard, saj vas med plačevanjem v trgovini, prek telefona ali spleta varuje Nična odgovornost. Kot imetnik kartice Mastercard niste odgovorni za nakupe, ki jih niste storili vi.