Miren spanec z zaščito Mastercard®

Mastercard ima vzpostavljene ustrezne varnostne ukrepe, da boste varni pri plačevanju, pa naj bo to prek spleta, v trgovini, v aplikaciji ali z nosljivo napravo.

Razvili smo napredna orodja, ki spremljajo, zaznajo in se borijo proti zlorabam na vsakem koraku plačilnega postopka, celo preden opravite nakup. Naši strokovnjaki nenehno izboljšujejo in nadgrajujejo našo tehnologijo, da smo vedno korak pred zlorabami. Ko je enkrat vaš telefon zaznan kot vaš, nihče drug ne more opravljati nakupov z vašimi mobilnimi podatki.

Imetnikom kartic zagotavljamo dodatno varnost digitalnih plačil z uporabo žetona - gre za postopek zamenjave osnovne številke plačilne kartice v obliko enoličnega gesla, žetona.

Click to play video

Miren spanec: neprecenljivo

Kako se zaščitim?

Podučite se

Nihče vas ne sme kontaktirati glede vaših osebnih podatkov ali podatkov o računu. Če se to zgodi, prekinite klic ali izbrišite elektronsko sporočilo ter se obrnite na svojo banko prek telefonske številke na zadnji strani kartice. Sumljive dogodke lahko prijavite tudi na spletni strani svoje banke.

Bodite pozorni

Priporočamo vam, da spremljate svoje račune in redno preverjate svoje izpiske glede kakršnihkoli transakcij, ki jih ne prepoznate. Če sumite, da je šlo za zlorabo, se takoj obrnite na finančno institucijo, ki je izdala vašo kartico.

Pripravite se

Na voljo je mnogo prijemov, da se izognete zlorabi: ne klikajte na povezave, ki jih ne prepoznate, preberite si več o pametnih geslih in uničite stare izpiske in dokumente z vašimi osebnimi podatki, preden jih zavržete.