Chefov vajenec

Priljubljeni slovenski vloger Jan Macarol je kot sodoben moški in oče treh sinov odločen, da se nauči kuhati bolj domače, tradicionalno, slovensko. Ker vedno prisega na vrhunsko hrano, je svojega mentorja poiskal v chefu Urošu Štefelinu. Mojstru slovenske kulinarike in lastniku restavracije Vila Podvin, ki slovi po gurmanskih jedeh lokalnega izvora.

Učiti se od mojstrov je velik izziv, ki ponuja neprecenljive izkušnje. Zato bo vajenec Jan naslednjih šest mesecev dokazoval svoje sposobnosti prek chefovih izzivov, in se trudil prebiti v kuhinjo mojstra Uroša Štefelina. V vsaki epizodi »Chefovega vajenca« bosta tako chef kot vajenec razkrivala drobne finese in znanja vrhunskega kuharja ter ponujala edinstven vpogled v svet kulinarike.

NAGRADNA IGRA

Chefov vajenec bo moral izpolniti sedem izzivov, vprašanje je le, koliko časa, poizkusov ali sestavin bo ob tem potreboval. Kot spremljevalci kulinaričnih epizod se preizkusite v odgovoru, ki bo zaključeval vsak prvi del epizode, objavljene na vajenčevem Facebook profilu @janmacarol, in se potegujte za nagrado – gurmanski užitek za dva v Vili Podvin. Razplet izziva, odgovor na nagradno vprašanje in nagrajenec pa bodo razglašeni v nadaljevanju epizode, objavljene teden kasneje.

SPREMLJAJ KULINARIČNE EPIZODE

Zgolj nabrušen jezik ni dovolj, E1/1. del

Zgolj nabrušen jezik ni dovolj, E1/2. del, 19. 6. 2018

Riba naj trikrat plava, E2/1.del

Riba naj trikrat plava, E2/2.del

Sosed sosedu pridelek, E3/1.del

Sosed sosedu pridelek, E3/2.del

Z vsakim padcem si bolj zrel, E4/1.del

Z vsakim padcem si bolj zrel, E4/2.del

Loči zrnje od plevela, E5/1.del

Loči zrnje od plevela, E5/2.del

Majhno kljuse, velika moč, E6/1.del

Majhno kljuse, velika moč, E6/2.del

Videz nikoli ne vara, E7/1.del

Videz nikoli ne vara, E7/2.del

Finale: Zaključna preizkušnja v chefovi kuhinji

Nove epizode kmalu

Kulinarično zgodbo lahko spremljate tudi na Facebook strani chefove restavracije @Vilapodvin ali na spletnem portalu citymagazine.si.