Začnimo kuhati kot mojstri

Mastercard® pričenja z nevsakdanjim projektom, v katerem vrhunskega chefa Uroša Štefelina in priljubljenega vlogerja Jana Macarola povezuje v edinstveno kulinarično zgodbo. Takšno, ki bo njiju in vsakega izmed nas spodbudila, da začne odkrivati svoje skrite strasti, jih pretvori v nekaj neprecenljivega in tako z majhnimi koraki spreminja sebe, bližnje ali celo svet, v katerem živi. 

Projekt »Chefov vajenec« bo vse do jeseni družil dva odločna značaja – mojstra besed, vlogerja Jana Macarola, in mojstra kulinarike, chefa Uroša Štefelina. V iskanju kulinaričnega znanja je namreč Jan Macarol svojega kuharskega mentorja našel prav v lastniku imenitne restavracije Vila Podvin. Chef UrošŠ, ki se ponaša s številnimi mednarodnimi priznanji, daleč naokoli slovi kot chef, ki tradicionalne slovenske jedi preobraža v novodobno kulinariko. Tokrat bo za mojstra kuhinje izučil svojega novega vajenca.

V vsaki izmed epizod »Chefovega vajenca« bo chef razkrival lastnosti vélikih mojstrov in vajencu nakazal najpomembnejše odlike, znanja ali spretnosti, ki jih mora osvojiti. Kako se bo vajenec odrezal pri izpolnitvi izziva in ali mu bo novembra uspelo priti v chefovo kuhinjo, ostaja uganka.

Spremljajte izzive chefovega vajenca na vajenčevem Facebook profilu @janmacarol, Facebook strani chefove restavracije @Vilapodvin ali na spletnem portalu citymagazine.si. Prvi del kulinarične epizode je že objavljen, oglejte si ga tukaj!

Ob koncu prvega dela vsake posamezne epizode se razkrije tudi nagradno vprašanje, ki enemu nagrajencu zagotovi gurmanski užitek za dve osebi v Vili Podvin. Razplet izziva, odgovor na nagradno vprašanje in nagrajenec bodo razkriti v nadaljevanju posamezne epizode, teden dni kasneje.