Na dopustu plačujte brezgotovinsko

 

Kadar ste v tujini, plačujte brezgotovinsko in uživajte v dodatnih ugodnostih vaše kartice Mastercard® ali Maestro®. Ta vam poleg ugodnosti omogoča varno ravnanje in upravljanje z denarjem, če pa imate naloženo mobilno banko na vašem mobilnem telefonu, lahko sproti preverjate še porabo in sledite nastalim stroškom. S seboj ne nosite gotovine ali se ukvarjate z iskanjem drobiža, temveč enostavno – tudi ob nižjih plačilih – uporabite plačilno kartico.

 

Kako se najbolj pripraviti na počitnice?

 

Preden se odpravite na dopust, se vsekakor pozanimajte o menjalnem tečaju izbrane destinacije. Če potujete izven evrskega območja, npr. na Hrvaško, plačujte z vašo debetno Maestro ali kreditno Mastercard kartico, pri dvigih na bankomatih pa raje uporabite Maestro. Prav tako vam svetujemo, da pri plačilih na POS terminalih ali pri dvigu gotovine je bolje izbrati opcijo brez konverzije (torej plačilo v lokalni valuti), saj se boste tako izognili morebitnim dodatnim stroškom.

 - Varnost na prvem mestu -

Prednost vaše Mastercard ali Maestro kartice je tudi v tem, da ne potujete z veliko gotovine pri sebi in si tako zmanjšujete tudi verjetnost tatvine. K večji varnosti lahko prispevate tudi sami – kartice ne puščajte na vidnem mestu, PIN kode ne zapisujte v telefon ali nosite zabeležene v denarnici, vedno jo imejte v spominu ali na listku, ki ga lahko skrijte na mestu nastanitve. V primeru, da pozabite svojo varnostno kodo, kartico izgubite ali vam jo odtujijo, si ne pokvarite dopusta. Pokličite številko, ki je navedena na zadnji strani vaše kartice in jo prekličite. Najbolje, da si telefonsko številko shranite v mobilni telefon in jo imate vendo pri roki. Banka, ki je izdala vašo kartico, vam bo ustrezno svetovala glede nadaljnjih korakov. Od trenutka preklica bo za morebitne nastale stroške zaradi zlorabe kartice odgovoren izdajatelj. Za dodatno zaščito pa si vseeno vklopite varnostna sporočila, s katerimi boste nadzorovali tako porabo kot uporabo sredstev.   

- Široka sprejetost kartice -

Kartica Mastercard je kot plačilno sredstvo priročnejša od gotovine in sprejeta v več 150 državah po svetu na več kot 53 milijonih različnih prodajnih mestih. Ponuja vam tudi številne ugodnosti in dostop do ekskluzivnih doživetij – tudi na Hrvaškem. Preberite več o izjemnih ponudbah v sklopu Priceless Crotia, ki jih znotraj programa Priceless® Cities nudi naša sosednja dežela.