Golden Drum

Prvi brezgotovinski kreativni festival v Evropi

Zlati boben, mednarodni oglaševalski festival, je ob svoji 25-letnici postal prvi popolnoma brezgotovinski kreativni festival v zgodovini. Mastercard je začel novo tradicijo in letošnje prizorišče preobrazil v območje plačevanja s plačilnimi karticami, udeležencem pa omogočil številne inovativne, adrenalinske, osvežilne in kreativne brezgotovinske ponudbe in doživetja.

Kartici Mastercard® in Maestro® sta odklepali posebne prednosti na in izven festivala. V sklopu neprecenljivih doživetij so udeleženci začeli spoznavati Piran in Portorož na originalen način; odkrivali so podvodni svet Piranske punte, zapluli po Jadranskem morju kot slovenski ribiči in se ujeli v objektiv ob sončnem zahodu s profesionalnim fotografom.  

Z visoko tehnološkimi električnimi kolesi so se imetniki kartice Mastercard ali Maestro odpravili na raziskovanje mesta, v živo pa spoznali tudi robota – inovativno tehnološko sredstvo za plačilo po imenu Pepper, ki zna svetovati pred nakupom ter naročiti in plačati obrok prek pogovornega ukaza. Prihodnost plačevanja je bila predstavljena tudi z nosljivimi plačilnimi sredstvi, kot so fitnes zapestnica, nakit, ura in oblačila.

Na prvem brezgotovinskem kreativnem festivalu je Mastercard iskril kreativne zamisli s potiskom nahrbtnikov in vreč iz blaga po idejah udeležencev, zabaval z ugodnejšo pijačo na zaključni zabavi ter poskrbel za posebne »festivalske« popuste pri lokalnih trgovcih. S postavitvijo interaktivne vitrine pa omogočil tudi dobrodelno zbiranje sredstev za Svetovni program za hrano (World Food Programme).