Pojdite #PrekoSebe

 

Spremembe se ne zgodijo same od sebe, temveč zaživijo v nas in z nami. Spoznajte Miho Kačiča, slovenskega videografa in režiserja, ki se je odločil postaviti življenje na glavo v lovu za nedosegljivim. Na pobudo in s pomočjo znanega alpinista Dava Karničarja in ekipe se je namreč v manj kot letu dni fizično in psihično preobrazil za vzpon na številne slovenske vrhove in snemanje dokumentarnega filma o osvojitvi najvišje severnoameriške gore Denali.

Mastercard® skladno s filozofijo Začnite nekaj neprecenljivega podpira zgodbe, ki navdihujejo pozitivne spremembe nas samih ali bližnje okolice. S tem namenom spodbuja in širi glas o neobičajnem podvigu običajnega človeka, ki je verjel, da je zmožen iti preko sebe.

Nemogoče izhodišče za mogočne sanje.

Na prvi pogled se morda zdi, kot da bi brali zgodbo o sebi – prenatrpan urnik, pomanjkanje volje, minljivi užitki, ki dajejo lažen občutek zadovoljstva. Slej ko prej vsakogar izmed nas obide znana misel, da bi radi napravili nekaj drugače. Četudi nismo povsem prepričani, kaj ali kako, je pomembno, da ne oklevamo. In okleval ni niti Miha Kačič, ki je Karničarjevo povabilo za snemanje dokumentarnega filma na vršacih vzel tako resno, da je v njem videl priložnost za svojo življenjsko preobrazbo.

Začeti je treba na trdnih tleh.

Intenziven načrt vadbe, hribolazenje, plezanje in poseben program prehranjevanja, s katerim je Miha tekom sedmih mesecev izgubil kar 28 kilogramov. Učenje smučanja, gorskih preživitvenih tehnik, vsakodnevna telovadba in testiranje v športno-rehabilitacijskem centru pod strokovnim vodstvom. Le surova odločenost in podpora prijateljev sta ga pripeljali dlje, kot bi zmogel kdaj koli prej. In enake zapovedi veljajo tudi v gorah, kjer je zaupanje v ekipi življenjskega pomena.

Začeti je treba pri sebi.

Spremljajte Mihove drzne podvige in ekipni vzpon na 6.190 metrov visoko goro Denali, spoznajte Dava Karničarja in njegovo zgodbo skozi oči preobraženega človeka. Mastercard želi skupaj z Mihom osvetliti pomembne življenjske nauke, ki so del vsakršne strasti po ekstremnih dosežkih. Ali mu bo na koncu le uspelo spremeniti sebe in navsezadnje tudi svoje življenje?

Naj vas #PrekoSebe navdihne, da boste tudi vi storili nekaj drugače.

 

Click to play video

#PrekoSebe

Click to play video

Sledite zgodbi na:
- Facebook: Mastercard Slovenija
- Instagram: mastercard.slo