Skip to Content

Datum začetka veljavnosti: 1/1/2020

Mastercard International Incorporated in vse njegove podružnice (skupaj »Mastercard«) spoštuje vašo zasebnost.

To Globalno obvestilo o zasebnosti opisuje vrste osebnih podatkov, ki jih zbiramo, namen zbiranja teh osebnih podatkov, druge stranke, s katerimi lahko delimo osebne podatke in ukrepe, ki jih sprejemamo, da zagotovimo varnost podatkov. Prav tako govori o vaših pravicah in možnostih izbire v zvezi z vašimi osebnimi podatki in kako lahko stopite v stik z nami v zvezi z našimi postopki varovanja zasebnosti.

Upoštevajte prosim, da hkrati delujemo v imenu in v skladu z navodili finančnih institucij, trgovcev in drugih partnerjev, ki delujejo kot upravljavci osebnih podatkov, vključno za namen obdelave plačilnih transakcij. Prosimo preverite njihova pravila o zasebnosti za več informacij glede obdelave vaših osebnih podatkov za tovrstne primere.

Naši postopki varovanja zasebnosti se lahko razlikujejo glede na državo, v kateri delujemo, tako da odraža lokalne prakse in pravne zahteve. Za nekatere od naših proizvodov in storitev lahko veljajo posebna obvestila o zasebnosti. Obiščite spletno mesto ali digitalna sredstva za določen proizvod ali storitev in izvedite več o naših postopkih varovanja zasebnosti in podatkov v zvezi s tem proizvodom ali storitvijo.

TRUSTe TRUSTe


1. Osebni podatki, ki jih lahko zbiramo

»Osebni podatki« pomeni vse podatke, ki se nanašajo na znano osebo ali osebo, ki jo je mogoče prepoznati. Zbiramo lahko naslednje vrste osebnih podatkov:

 • Podatke o transakciji, kot je številka osebnega računa, ime trgovca in njegova lokacija, datum in skupni znesek transakcije in druge podatke, ki jih zagotovijo finančne institucije ali trgovci, ko delujemo v njihovem imenu.
 • Podatke o izdelku in storitvi, kot so podatki o registraciji in plačilu in podatki o programu, ko zahtevate proizvode ali storitve neposredno od nas, ali ko sodelujete v marketinških programih.
 • Podatke o spletnem mestu, napravi in mobilni aplikaciji in podobne podatke, ki se samodejno zbirajo, na primer s piškotki in podobnimi tehnologijami.
 • Podatke o prijavi na delovno mesto in podobne podatke, ko se prijavite za službo pri nas.
 • Kontaktne poslovne podatke, če delate za enega od naših poslovnih partnerjev.

Za namen tega Globalnega obvestila o zasebnosti »Osebni podatki« pomenijo podatke, ki se nanašajo na znano osebo ali osebo, ki jo je mogoče prepoznati. Pridobimo lahko različne vrste osebnih podatkov, ki se nanašajo na vas, v zgoraj opisanih primerih.

Osebni podatki, ki jih prejmemo od finančnih institucij, trgovcev in drugih partnerjev v zvezi s proizvodi ali storitvami Mastercard.

Kot obdelovalec plačilnih transakcij in ponudnik teh storitev pridobimo omejeno količino podatkov v zvezi z vašimi plačilnimi transakcijami, kot je številka osebnega računa, ime in lokacija trgovca, datum in skupni znesek transakcije. Pomembno je poudariti, da za obdelavo plačilnih transakcij običajno ne potrebujemo in ne pridobimo imena imetnika kartice in njegovih kontaktnih podatkov.

Poleg tega nam lahko za določene proizvode in storitve vaša finančna institucija, trgovci, pri katerih potekajo transakcije ali drugi partnerji posredujejo več podatkov o vas ali pa jih lahko dobimo neposredno od vas, da vam zagotovimo te proizvode in storitve v njihovem imenu, nudimo podporo njihovemu poslovanju ali v njihovem imenu izvajamo obdelavo.

V zgoraj navedenih primerih delujemo v imenu in po navodilih finančnih institucij, trgovcev in drugih partnerjev, ki delujejo kot nadzorniki podatkov. Razen če ni z zakonom določeno drugače, bomo obdelovali vaše osebne podatke za obdelavo transakcij ali za druge namene, dogovorjene med družbo Mastercard in finančnimi institucijami, trgovci in drugimi partnerji. Za več informacij o obdelavi vaših osebnih podatkov preglejte njihove pravilnike o zasebnosti.

Osebni podatki, ki jih zbiramo, ko vam neposredno zagotavljamo proizvode in storitve Mastercard

Mastercard vam lahko neposredno zagotavlja proizvode in storitve, kot so marketinški programi, nagradni programi, eDenarnice, predplačniške storitve, programi pripravljenosti lokacije in orodja za biometrično preverjanje. Za koriščenje ugodnosti, ki jih prinašajo ti proizvodi in storitve, nam lahko neposredno pošljete podatke na različne načine, med drugim: (i) prek našega spletnega mesta in digitalnih sredstev, (ii) kot odgovor na marketinško ali drugo sporočilo, (iii) z naročilom proizvoda ali storitve Mastercard ali (iv) s sodelovanjem pri posebni ponudbi, programu ali promociji. Prav tako lahko pridobimo podatke o vas prek vaše uporabe naših proizvodov ali storitev, od družb, ki uporabljajo ali omogočajo naše proizvode ali storitve, iz javno dostopnih virov ali od zunanjih partnerjev. Vaše osebne podatke nam lahko posreduje vaša finančna institucija, trgovec ali drugi poslovni partnerji.

Spodaj je naveden pregled vrst osebnih podatkov, ki jih lahko zbiramo v zvezi s programi, ki vam jih neposredno ponujamo. Vsak program je različen, tako, da si po potrebi oglejte obvestilo o zasebnosti za posamezen program, za več podatkov o uporabi vaših osebnih podatkov, za ta določen program.

 • Podatki o registraciji in plačilu: Zbiramo lahko vaše kontaktne podatke (kot je ime, e-poštni naslov, telefonska številka, naslov za račun ali pošiljanje), uporabniško ime in geslo, starost, datum rojstva, spol in družinski status, jezikovne nastavitve, številka osebnega računa, ime trgovca in lokacija, datum in skupni znesek transakcij, datum izteka veljavnosti kartice in potrditvena koda.
 • Informacije, ki jih obdelujemo, da vam zagotovimo program: Zbiramo lahko različne vrste osebnih podatkov, glede na program. Za programe, ki so denimo oblikovani, da vam ponujajo storitve glede na lokacijo, je obvezen podatek vaš naslov ali lokacija. Programi, ki so oblikovani tako, da omogočajo vašo prepoznavo obraza ali prstnih odtisov, lahko zahtevajo obdelavo vaše fotografije in/ali biometričnih podatkov. Vsi ti programi so na voljo prostovoljno in ti osebni podatki se zbirajo le, če se naročite na te programe.
 • Drugi podatki, ki se jih odločite posredovati: Lahko se odločite posredovati druge podatke, kot na primer različne vrste vsebin (npr. fotografije, članke, komentarje), kontaktne podatke z vašimi prijatelji ali drugimi osebami, za katere bi radi, da z njimi stopimo v stik, vsebine, ki jih daste na voljo prek vaših računov družbenih omrežij ali članstva pri zunanjih partnerjih ali drugi podatki, ki jih želite deliti z nami.

Poleg tega lahko zbiramo ali uporabljamo osebne podatke za preprečevanje in spremljanje goljufij, upravljanje tveganj, reševanje sporov in druge podobne namene. Ti podatki lahko vključujejo številko osebnega računa, ime trgovca in lokacijo, datum in skupni znesek transakcije, IP naslov, oceno goljufije, podatke o lokaciji, podatke o trgovcu, kupljene predmete in podatke o sporu. Za več informacij kliknite tukaj.

Osebni podatki, ki jih pridobimo z vašim sodelovanjem z Mastercard, spletnimi mesti, aplikacijami in drugimi digitalnimi sredstvi

Določene podatke, lahko tako mi, kot naši ponudniki storitev in partnerji zbiramo na avtomatizirani način, na primer s piškotki in spletnim sledenjem s slikami, ko se odzivate na naše oglase, mobilne aplikacije ali ko obiščete naša spletna mesta, strani ali drugo digitalno premoženje. Podatki, ki jih zbiramo na tak način, lahko vključujejo: Naslov IP, vrsto brskalnika, operacijski sistem, identifikator mobilne naprave, geografsko območje, URL in informacije o dejanjih ali sodelovanjem z našimi digitalnimi sredstvi. »Piškotek« je besedilna datoteka, ki se naloži na trd disk vašega računalnika prek spletnega strežnika. Spletno sledenje s slikami (web beacon) ali spletna oznaka, oznaka »piksla« ali jasni »GIF« je tehnologija, ki nam pomaga prepoznati, kdaj je bil izveden dostop do vsebine ali obisk.

Te podatke uporabljamo, da izboljšamo naše spletne proizvode in storitve ter ocenimo, koliko uporabnikov dostopi ali uporablja naše spletne proizvode in storitve, katera vsebina, proizvodi in funkcije naših spletnih proizvodov in storitev najbolj zanimajo naše obiskovalce, katere vrste ponudb si naše stranke želijo videti in kakšni so naši spletni proizvodi in storitve s tehničnega vidika. Na naših spletnih mestih in mobilnih aplikacijah uporabljamo lahko na primer storitve spletne analitike zunanjih izvajalcev, kot je »Adobe Omniture.« Ponudniki analitike, ki upravljajo te storitve, uporabljajo tehnologije, kot so piškotki in spletno sledenje s slikami, da nam pomagajo analizirati, kako naši obiskovalci uporabljajo naša spletna mesta in aplikacije.

Prav tako lahko mi, kot naši ponudniki storitev in partnerji zbiramo podatke o vas v zvezi z našimi dejavnostmi trženja, vključno s posebnimi ponudbami, nagradnimi igrami, tekmovanji in promocijami. Podatki, ki se zbirajo za te namene lahko vključujejo vaše kontaktne podatke (npr. ime, poštni naslov, e-poštni naslov, telefonsko številko), podatke o elektronski identifikaciji (npr. uporabniško ime, geslo, varnostna vprašanja, IP naslov) in podatke, ki se zbirajo v povezavi s spletnimi programi trženja (npr. osebne značilnosti, življenjske navade, potrošniške navade, interesi, podatki o lokaciji in posnetki glasu in slike).

Prav tako lahko mi, kot naši ponudniki storitev in partnerji zbiramo podatke o vas, da vam zagotovimo vsebine in oglaševanje, ki je prilagojeno vašim interesom. Podatki, ki se zbirajo za te namene, lahko vključujejo podatke o tem, katere strani ali oglase ste si ogledali na našem spletnem mestu in v aplikaciji in dejanja, ki ste jih izvedli na naših spletnih mestih in aplikacijah.

Mi, naši ponudniki storitev in partnerji lahko zbiramo določene podatke o vas s samodejno obdelavo, kot so orodja za socialne medije, pripomočki ali vtičniki, da vas povežemo z vašimi računi v socialnih medijih. Te funkcije vam lahko omogočajo, da se prijavite prek svojega računa socialnega medija, delite povezavo ali objavite neposredno na vaš račun socialnega medija. Ko obiščete spletno mesto, ki vsebuje taka orodja ali vtičnike, se lahko socialni mediji ali drug ponudnik storitev seznani z vašim obiskom. Vašo uporabo teh orodij pa ureja politika zasebnosti na teh platformah socialnih medijev. Ker nimamo nadzora nad postopki ravnanja tretjih oseb s podatki, priporočamo, da se seznanite z njihovo politiko o zasebnosti, pogoji uporabe in licenčnimi pogodbami (če obstajajo). Za dodatna pojasnila preberite točko 7 (“Funkcije in povezave do drugih spletnih mest”) tega globalnega obvestila o zasebnosti.

Poleg tega lahko nekateri naši proizvodi in storitve vključujejo napredno tehnologijo preprečevanja goljufije, ki uporablja podatke o navadah, kot so hitrost tipkanja, merilnik pospeška naprave, položaj drsnika in miške.

Kjer to zahteva veljavna zakonodaja, pred uporabo zgoraj navedenega in preden vam pošljemo oglaševalska sporočila, prilagojene vsebine in oglase, za to pridobimo vaše soglasje.

Oglejte si razdelek »Vaše pravice in možnosti izbire« tega Globalnega obvestila o zasebnosti, da izveste več o teh možnostih izbire.

Ker še ni dogovora, kako naj družbe odgovorijo na mehanizme »brez sledenja« (do-not-track, DNT) spletnih brskalnikov, se zaenkrat Mastercard ne odziva na signale DNT spletnega brskalnika. Da izveste več o signalih spremljanja v brskalniku in DNT, obiščite http://www.allaboutdnt.com.

Osebni podatki, ki jih pridobimo, ko se prijavite za službo pri nas

Če se prijavite za službo v družbi Mastercard, lahko zbiramo določene osebne podatke iz vaše prijave na delovno mesto prek naše spletne strani Zaposlitev, kot so kontaktni podatki (vključno z imenom, poštnim naslovom, e-poštnim naslovom in telefonsko številko), zgodovino zaposlitev, življenjepis, kontaktne podatke, vaše reference in druge osebne podatke, ki se jih odločite poslati z vašo prijavo.

Osebni podatki, ki jih zbiramo v povezavi z našim poslovnim odnosom s finančno institucijo, trgovcem ali drugim subjektom partnerjem Mastercard

Zbiramo lahko osebne podatke posameznikov, ki delajo pri naših poslovnih partnerjih (vključno s finančnimi institucijami, trgovci, strankami, dobavitelji, prodajalci in drugimi partnerji), vključno z imenom, nazivom delovnega mesta, oddelkom in imenom organizacije, poslovnim e-poštnim naslovom, poslovno telefonsko številko, odgovori na varnostna vprašanja, varnostnimi gesli in drugimi podatki. Prav tako lahko uporabljamo te podatke za zagotavljanje proizvodov in storitev neposredno finančnim institucijam, korporativnim strankam, trgovcem, strankam in partnerjem, da upravljamo naše poslovne odnose in zagotavljamo finančna poročila, za razvoj franšize in integriteto, za trženje in za upoštevanje veljavne zakonodaje na področju računovodstva, revizije in izstavljanja računov.

Pregled povzetka

2.Kako lahko uporabljamo vaše osebne podatke

Vaše osebne podatke lahko uporabljamo za naslednje namene:

 • Obdelava vaših plačilnih transakcij.
 • Zaščita pred goljufijami in preprečevanje goljufije ter drugih pravnih tveganj in tveganj varnosti podatkov.
 • Za zagotovitev storitev povezovanja in reševanja sporov kot del naših rešitev Open Banking.
 • Zagotavljanje proizvodov in storitev, ki jih ponuja Mastercard, finančne institucije, trgovci in partnerji ter sporočila v zvezi z njimi.
 • Zagotavljanje osebno prilagojenih storitev in priporočil.
 • Poslovanje ter ocena in izboljšave poslovanja, vključno z anonimiziranimi podatki in analitiko.
 • Obdelava vaše prijave na delovno mesto.
 • Izpolnjevanje drugih namenov, za katere pri zbiranju pripravimo posebno obvestilo skladno z veljavno zakonodajo.
 • Ustvarjanje anonimnih in zbirnih podatkov za pripravo vpogleda, s katerimi se bo strankam Mastercarda in partnerjem svetovalo glede vzorcev porabe, goljufij in drugih trendov.
 • Izvedeti več o vas, vključno z vašimi izbirami ali drugimi značilnostmi. Te sklepe o vas obravnavamo kot osebne podatke, kjer je to potrebno skladno z veljavno zakonodajo.

Če je to zahtevno skladno z veljavnimi predpisi, bomo vaše osebne podatke uporabljali le z vašim soglasjem; kot je to potrebno za zagotavljanje proizvodov in storitev; da izpolnimo pravne obveznosti; če obstaja legitimni in prevladujoči interes, ki zahteva uporabo.

Osebne podatke, ki jih pridobimo o vas, lahko uporabljamo za spodaj določene namene. Glede na državo, v kateri se nahajate, bomo vaše osebne podatke obdelovali le, če bomo imeli pravno podlago za obdelavo, kot je navedeno spodaj:

Dejavnost obdelave

Pravna podlaga za obdelavo (kadar to zahteva veljavna zakonodaja)

 • Obdelava vase plačilne transakcije (vključno z avtorizacijo, obračunavanjem, povračilom stroškov in drugih s tem pov ezanih dejavnosti reševanja sporov).

V večini primerov obdelamo vase plačilne transakcije kot obdelovalec v imenu vaših finančnih institucij, trgovcev in drugih partnerjev, ki delujejo kot upravljavci podatkov. Ko delujemo kot obdelovalec, so upravljavci odgovorni za zagotavljanje pravne podlage za obdelavo vaših osebnih podatkov. V primeru, da želite več informacij o obdelavi vaših osebnih podatkov v teh primerih, vas prosimo, da se seznanite z njihovimi pravilniki o zasebnosti. V nekaterih redkih primerih (npr. povračila stroškov), lahko obdelamo vase plačilne transakcije kot upravljavec kadar:

 • ste soglašali z uporabo vaših osebnih podatkov; ali
 • je obdelava potrebna za sklenitev ali izvajanje pogodbe, katere stranka ste; ali
 • obdelava je potrebna zaradi izpolnjevanja zakonskih ali drugih predpisanih obveznosti.
 • Zaščito pred in preprečitev prevare, nepooblaščene transakcije, zahtevke in druge obveznosti ter obvladovanje izpostavljenosti pred tveganjem in kakovostjo franšize glede na celovitost in varnost našega plačilnega omrežja.

Ko obdelujemo osebne podatke za preprečevanje goljufij, lahko delujemo kot upravljavec ali obdelovalec. Ko delujemo kot upravljavec, upoštevamo enega od sledečih zakonskih pogojev :

 • Soglašali ste z uporabo vaših osebnih podatkov;ali
 • Obdelava je potrebna zaradi izpolnjevanja zakonskih obveznosti ali drugih predpisanih obveznosti; ali
 • Mi ali tretja oseba imamo zakonit interes za uporabo vaših osebnih podatkov za zaščito pred goljufijami in obvladovanje izpostavljenosti tveganju.

Za več informacij o naši zaščiti pred goljufijami in spremljanja teh aktivnosti, glejte naše Obvestilo o goljufijah in varnosti.

 • Zagotavljanje storitev povezljivosti in reševanja sporov kot del naših rešitev Open Banking

Naše rešitve Open Bankingv večini primerov ponujamo kot obdelovalec v imenu ponudnika storitev, trgovcev in drugih partnerjev, ki delujejo kot upravljavci podatkov. Ko delujemo kot obdelovalec, so upravljavci odgovorni za zagotavljanje pravne podlage za obdelavo vaših osebnih podatkov. V primeru, da želite več informacij o obdelavi vaših osebnih podatkov v teh primerih, vas prosimo, da se seznanite z njihovimi pravilniki o zasebnosti.

V nekaterih redkih primerih kot upravljavec obdelujemo vase osebne podatke, zbrane v okviru naših rešitev Open Banking, pod pogojem, da:

 • Soglašali ste z uporabo vaših osebnih podatkov; ali
 • Obdelava je potrebna zaradi izpolnjevanja zakonskih obveznosti ali drugih predpisanih obveznosti ; ali
 • Mi ali tretja oseba imamo zakonit interes za uporabo vaših osebnih podatkov v ta namen (npr. odkrivanje tveganj goljufij ali reševanje sporov).

Za več informacij o naših dejavnostih Open Banking glejte naše Obvestilo o zasebnosti glede Open Banking.

 • Ustvarjanje in upravljanje vseh računov, ki jih imate pri nas, preverjanje vaše identitete, zagotavlja naših storitev in odgovorov na vaša vprašanja.
 • Soglašali ste z uporabo vaših osebnih podatkov ;ali
 • Obdelava je potrebna za sklenitev ali izvajanje pogodbe, katere stranka ste; ali
 • Obdelava je potrebna zaradi izpolnjevanja zakonskih obveznosti ali drugih predpisanih obveznosti; ali
 • mi ali tretja oseba imamo zakonit interes za uporabo vaših osebnih podatkov za ustvarjanje in upravljanje računov ter identifikacijo vaše identitete in odgovorov na vaša vprašanja.
 • Zagotovitev, upravljanje in komunikacija z vami o izdelkih, storitvah, ponudbah, programih in promocijah Mastercarda, finančnih institucij, trgovcev in partnerjev (vključno z natečaji, nagradnimi igrami in vsemi drugimi marketinškimi aktivnostmi).
 • Soglašali ste z uporabo vaših osebnih podatkov, ali
 • Obdelava je potrebna za sklenitev ali izvajanje pogodbe, katere stranka ste; ali
 • Mi ali tretja oseba imamo zakonit interes za uporabo vaših osebnih podatkov za namen zagotavljanja izdelkov in storitev.
 • Upravljanje odnosov s strankami, dobavitelji in prodajalci, vključno z ustvarjanjem in objavljanjem poslovnih imenikov (ki lahko vključujejo poslovne kontaktne podatke).
 • Soglašali ste z uporabo vaših osebnih podatkov;, ali
 • Obdelava je potrebna za sklenitev ali izvajanje pogodbe, katere stranka ste; ali
 • Mi ali tretja oseba imamo zakonit interes za uporabo vaših osebnih podatkov za upravljanje odnosov s strankami, dobavitelji in prodajalci,
 • Delujemo, ocenjujemo in izboljšuje mo naše poslovanje (vključno z razvojem novih izdelkov in storitev); Določanje učinkovitosti in optimizacija našega oglaševanja; analizo naših izdelkov, storitev, spletnih strani, mobilnih aplikacij in drugih digitalnih sredstev, da bi olajšali njihovo funkcionalnost; ter analizo in primerjavo pristopa naših strank do porabe, ki so se prijavili na naš marketinški program (npr. Priceless Specials), da bi razumeli in izboljšali učinkovitost programa.
 • Soglašali ste z uporabo vaših osebnih podatkov; ali
 • Obdelava je potrebna za sklenitev ali izvajanje pogodbe katere stranka ste;ali
 • Mi ali tretja oseba imamo zakonit interes za uporabo vaših osebnih podatkov za delovanje, ocenjevanje in izboljšanje naših izdelkov ali storitev.
 • Izvajanje skrbnih pregledov, računovodstvo, revizija, obračunavanje, usklajevanje in dejavnosti zbiranja
 • Obdelava je potrebna zaradi izpolnjevanja zakonskih obveznosti ali drugih predpisanih obveznosti; ali
 • Obdelava je potrebna za sklenitev ali izvajanje pogodbe katere stranka ste;ali
 • Mi ali tretja oseba imamo zakonit interes, da vase osebne podatke uporabimo za izvajanje skrbnega pregleda, obračunavanja, usklajevanja in dejavnosti zbiranja.
 • Zagotavljanje prilagojene storitve in priporočila. Na primer, lahko uporabimo vase osebne podatke kot vaš e poštni naslov in vašo interakcijo z našim spletnim mestom, da analiziramo vase želje, zanimanja in vedenje, da se odločimo, da vam bomo zagotovili prilagojeno vsebino in najprimernejše ponudbe, priporočila in e poštna sporočila, o posebnih izdelkih podjetje Mastercard, finančnih institucij, trgovcev in partnerjev.
 • Soglašali ste z uporabo vaših osebnih podatkov;; ali
 • Mi ali tretja oseba imamo zakonit interes za uporabo vaših osebnih podatkov za namene zagotavljanja prilagojenih storitev in priporočil.
 • _Anonimizirane osebne podatke in pripravo in predložitev zbirnih poročil o podatkih, ki prikazujejo anonimizirane podatke (vključno z zbirkami, analizami, analitičnimi in napovednimi modeli in pravili ter druga združena poročila), za namen svetovanja našim finančnim institucijam, trgovcem in drugim strankam in partnerjem glede preteklosti in morebitne prihodnje vzorce porabe, goljufije in druge vpoglede, ki se lahko pridobijo iz teh podatkov.
 • Mi ali tretja oseba imamo zakonit interes za uporabo vaših osebnih podatkov za anonimizacijo osebnih podatkov ter pripravo in posredovanje zbirnih poročil o podatkih.
 • Ocenimo vaš interes za zaposlitev in kontakt z vami glede morebitne zaposlitve z Mastercardom.
 • Soglašali ste z uporabo vaših osebnih podatkov;; ali
 • Obdelava je potrebna za sklenitev ali izvajanje pogodbe katere stranka ste;ali
 • Mi ali tretja oseba imamo zakonit interes, da vase osebne podatke uporabimo za oceno vašega zanimanja za zaposlitev in da se obrnemo na vas glede možne zaposlitve.
 • Izvršitev naših Pogojev uporabe ali po potrebi za vzpostavitev, izvajanje in varovanje zakonskih pravic.
 • Obdelava je potrebna za sklenitev ali izvajanje pogodbe, katere stranka ste;ali
 • Obdelava je potrebna zaradi izpolnjevanja zakonskih ali drugih predpisanih obveznosti; ali
 • Mi ali tretja oseba imamo zakonit interes, da vase osebne podatke uporabljamo za uveljavljanje Pogojev uporabe in za vzpostavitev, izvajanje in varovanje zakonskih pravic.
 • Kot je zahtevano v skladu z veljavnimi zakoni in drugimi predpisi, vključno z izpolnjevanjem zahtev za poznavanje strank, preprečevanje pranja denarja, preprečevanje korupcije in zahtev glede presejalnih sankcij ali na zahtevo kateregakoli sodnega postopka, organov pregona ali upravnih organov, ki imajo ali zahtevajo pristojnost nad Podružnicami Mastercard ali Mastercard.
 • Obdelava je potrebna zaradi izpolnjevanja zakonskih obveznosti ali drugih predpisanih obveznosti; ali
 • Mi ali tretja oseba imamo zakonit interes, da vase osebne podatke uporabljamo za odgovor v sodnih postopkih, organom pregona ali državnim organom.
 • Upoštevanje industrijskih standardov in naših politik.
 • Soglašali ste z uporabo vaših osebnih podatkov; ali
 • Obdelava je potrebna zaradi izpolnjevanja zakonskih obveznosti ali drugih predpisanih obveznosti; ali
 • Mi ali tretja oseba imamo zakonit interes, da vase osebne podatke uporabljamo za izpolnjevanje industrijskih standardov in naše politike.
 • Za druge namene, za katere ob zbiranju posredujemo posebno obvestilo.

Prosimo, preglejte Posebno obvestilo o zasebnosti v času zbiranja.


Kadar to zahteva veljavna zakonodaja, smo izvedli teste tehtanja za obdelavo podatkov na podlagi zakonitih interesov naše ali tretje strani, da zagotovimo, da takšni zakoniti interesi ne bodo prevladali vašimi interesi, temeljnimi pravicami ali svoboščinami. Za več informacij o naših testih tehtanja nas lahko kontaktirate, kot je opisano v točki »Kako nas kontaktirati« spodaj.

Na podlagi samodejne obdelave, ki ima za vas pravne učinke ali je za vas kako drugače pomembna, ne boste avtomatično vključeni v proces obdelave, razen če za to ne daste svojega izrecnega soglasja za obdelavo, ali pa je obdelava potrebna za sklenitev ali izvajanje pogodbe med vami in družbo Mastercard ali ko se od nas zakonsko zahteva, da uporabljamo osebne podatke na tak način, na primer za preprečevanje goljufije.

Če nam posredujete podatke ali gradivo, ki se nanaša na drugega posameznika, se morate prepričati, da je posredovanje podatkov in gradiva za nadaljnjo uporabo, kot že navedeno, v skladu z veljavno zakonodajo, tako morate na primer ustrezno obvestiti tega posameznika o obdelavi njegovih osebnih podatkov in pridobiti njegovo soglasje, kot to lahko zahteva veljavna zakonodaja.

Pregled povzetka

3. Komu posredujemo vaše osebne podatke

Vaše osebne podatke lahko posredujemo:

 • Sedežem družbe Mastercard v ZDA, našim podružnicam in drugim subjektom v okviru skupine družb Mastercard.
 • Ponudnikom storitev, ki delujejo v našem imenu.
 • Drugim sodelujočim v plačilnem prometu, vključno z finančnimi institucijami in trgovci.
 • Drugim udeležencem ekosistema Open Banking, vključno s finančnimi institucijami, trgovci in tretjimi osebami.
 • Tretjim osebam za spremljanje in preprečevanje goljufij ali za druge namene, kot to zahteva zakonodaja.
 • Tretjim osebam, katerih funkcije uporabljate v zvezi z našimi proizvodi in storitvami ali z vašim soglasjem.
 • Drugim subjektom, kot to zahteva veljavna zakonodaja ali v primeru prodaje ali prenosa našega poslovanja ali sredstev.

Ne razkrivamo osebnih podatkov, ki jih zbiramo o vas, razen tako kot je opisano v tem Globalnem obvestilu o zasebnosti, kot vas o tem opozorimo ob zbiranju podatkov ali kot je opisano v našem posebnem obvestilu o zasebnosti. Osebnih podatkov, ki jih zbiramo o vas, ne prodajamo, kot jih določa Kalifornijski zakon o zasebnosti potrošnikov.

Osebne podatke prenašamo v okviru skupine Mastercard in povezanih družb, v skladu z določili tega Globalnega obvestila o zasebnosti ali kot vas sicer posebej opozorimo ob zbiranju podatkov. Če se nahajate v EGP ali Švici, bomo prenašali vaše osebne podatke v skladu z Zavezujočimi korporativnimi pravili Mastercard, ki so na voljo tukaj.

Prav tako lahko posredujemo vaše osebne podatke:

 • Finančnim institucijam in drugim subjektom, ki izdajajo plačilne kartice, ali s trgovci za obdelavo plačilnih transakcij ali za izvajanje drugih dejavnosti, ki jih zahtevate.
 • Subjektom, ki so partnerji družbe Mastercard ali ki pomagajo družbi Mastercard pri zagotavljanju proizvodov in storitev, vključno s storitvami Open Banking, preprečevanjem goljufij in spremljanjem in storitev prepoznavanja, da se zagotovi varnost transakcij in delovanje sistema obdelave plačil.
 • Ko nastopamo kot ponudnik storitev za tretje osebe in jim zagotavljamo osebne podatke, ki jih obdelujemo v njihovem imenu.
 • Z našimi ponudniki storitev, ki izvajajo storitve v našem imenu za namene, ki so opisani v tem Globalnem obvestilu o zasebnosti (ali v posebnem obvestilu o zasebnosti za določen program). Od teh ponudnikov storitev zahtevamo v skladu s pogodbo, da osebne podatke obdelujejo le v skladu z našimi navodili in v obsegu, ki je potreben za izvajanje storitev v našem imenu ali je v skladu z veljavno zakonodajo. Prav tako od njih zahtevamo, da zagotavljajo varnost in zaupnost osebnih podatkov, ki jih obdelujejo v našem imenu, z uvajanjem ustreznih tehničnih in organizacijskih ukrepov varnosti in zahtev zaupnosti, ki zavezujejo zaposlene pri dostopanju do osebnih podatkov.
 • Tretjim osebam, katerih funkcije (npr. piškotki tretjih oseb, pripomočki, vtičniki) so vključene v naših proizvodih in storitvah. Za dodatne podrobnosti glejte točko 7 (Funkcije in povezave do drugih spletnih mest) tega Globalnega obvestila o zasebnosti.
 • Z omrežji socialnih medijev, ko neposredno sodelujete s temi platformami. Za dodatna pojasnila glejte točko 7 (Funkcije in povezave do drugih spletnih mest) tega Globalnega obvestila o zasebnosti.
 • Drugim tretjim osebam z vašim soglasjem.
 • Kot to zahteva veljavna zakonodaja ali sodni oz. upravni postopek ali če verjamemo, da je razkritje potrebno za zaščito ključnih interesov posameznika, da se uveljavi naše Pogoje uporabe ,zavaruje družbo Mastercard pred škodo ali finančno izgubo ali v povezavi s preiskavo domnevne ali dejanske goljufive ali nezakonite dejavnosti.
 • V primeru, da prodamo ali prenesemo del ali celotno poslovanje ali premoženje. Če pride do take prodaje ali prenosa, si bomo razumno prizadevali naročiti prevzemniku, da uporabi osebne podatke, ki ste nam jih posredovali, na način, ki je skladen z našim Globalnim obvestilom o zasebnosti. Po takšni prodaji ali prenosu lahko stopite v stik s subjektom, na katerega so bili preneseni vaši osebni podatki, z vsemi vprašanji v zvezi z obdelavo teh podatkov.

Pregled povzetka

4. Vaše pravice in možnosti izbire

Ανάλογα με τη χώρα διαμονής σας, ενδέχεται να έχετε το δικαίωμα ή την επιλογή να:

 • Prekličete zbiranje ali uporabo vaših osebnih podatkov, vključno z uporabo piškotkov in podobnih tehnologij, uporabo vaših osebnih podatkov za namene trženja in anonimiziranje vaših osebnih podatkov za analizo podatkov.
 • Dostopate do vaših osebnih podatkov, jih popravite, omejite ali nasprotujete njihovi obdelavi ali zahtevate njihov izbris ali anonimizacijo.
 • Pridobite osebne podatke, ki ste nam jih posredovali in jih posredujete drugemu podjetju.
 • Umaknete svoje predhodno podano soglasje.
 • Vložite ustrezno pravno sredstvo pri pristojnem organu.

Vaše pravice lahko uveljavite na portalu Mastercard »Moj podatkovni center«. Svojo zahtevo lahko pošljete tudi na način, kot je opisano v spodnjem razdelku »Kako stopiti v stik z nami«.

V zvezi z osebnimi podatki, ki jih hranimo o vas, imate določene pravice in možnosti izbire o tem, katere osebne podatke zbiramo o vas, kako jih uporabljamo in kako komuniciramo z vami.

Če se nahajate v Kaliforniji, ne bomo zanikali, zaračunavali drugačnih cen, ali zagotavljali drugačno raven kakovosti blaga ali storitev, če se odločite za uveljavljanje teh pravic, razen če je drugačna cena ali raven kakovosti blaga ali storitve razumno povezana z vrednostjo podatkov, ki jih prejmemo od vas. V nekaterih primerih vam morda ne bomo mogli ponuditi blaga ali storitve, ki jo zahtevate, če se odločite za uveljavljanje določenih pravic.

Odločite se lahko:

 • Da ne posredujete osebnih podatkov družbi Mastercard in ne izvajate plačilnih transakcij ali nam neposredno ne pošljete osebnih podatkov. Ko zbiramo osebne podatke o vas, navedemo, če in v katerih primerih je to potrebno, kot tudi kakšne so posledice nezbiranja podatkov. Če nam ne posredujete osebnih podatkov, ne boste mogli izkoristiti celotne palete proizvodov in storitev Mastercard in vam ne bomo mogli zagotoviti proizvodov ali storitev Mastercard, če so ti podatki za zagotavljanje proizvodov in storitev potrebni ali če se od nas zakonsko zahteva, da jih zbiramo, za namene zagotavljanja tega proizvoda ali storitve.
 • Da se odjavite od zbiranja in uporabe določenih podatkov, ki jih samodejno zbiramo o vas, ko obiščete naša spletna mesta ali uporabite naše aplikacije. V določenih jurisdikcijah lahko podate svojo izbiro v zvezi z uporabo piškotkov in podobnih tehnologij s pomočjo orodja Soglasje k uporabi piškotkov, ki se prikaže v spodnjem desnem kotu spletnih mest Mastercard. Vaš brskalnik vam lahko pove, kako biti obveščeni ali kako se odjaviti od namestitve določenih piškotkov na vašo napravo. Upoštevajte, da brez določenih piškotkov ne boste mogli uporabljati vseh funkcij naših spletnih mest, aplikacij ali spletnih storitev.
 • Da se odjavite od uporabe določenih podatkov, ki jih samodejno zbiramo o vas, ko obiščete spletna mesta tretjih oseb ali se odzivate na naše oglase. Uporabljamo lahko storitve ponudnikov za posredovanje oglasov na spletnih mestih tretjih oseb. Ti oglasi so lahko prilagojeni in posredovani na podlagi podatkov, ki jih mi in naši partnerji zbiramo na naših spletnih mestih in aplikacijah. Poleg tega lahko nekateri naši ponudniki storitev in partnerji zbirajo podatke o vaših dejavnostih na spletu v določenem časovnem obdobju in prek različnih spletnih mest tretjih oseb, da prilagodijo in posredujejo oglase. Oglasi Mastercard so lahko včasih objavljeni z ikonami, ki pomagajo potrošnikom (i) izvedeti več o tem, kako se podatki uporabljajo in (ii) izvajati možnosti izbire, ki jo imajo v zvezi z uporabo podatkov. Kliknite tukaj ali, če je na voljo, na ikono v naših ciljanih oglasih, da izveste več o vaši možnosti odjave ali omejitve uporabe vaših navad brskanja po spletu za namene oglaševanja.
 • Da nam sporočite, naj vam ne pošiljamo oglaševalskih e-poštnih sporočil, kliknite na povezavo za odjavo od prejemanja sporočil, ki je na voljo v sporočilu, ki ste ga prejeli, ali pa tako da stopite v stik z nami, kot je navedeno spodaj. Prav tako se lahko odjavite od prejemanja oglaševalskih e-poštnih sporočil družbe Mastercard tako, da kliknete tukaj.
 • Da se odjavite od anonimizacije vaših osebnih podatkov za izvajanje analiz podatkov, kliknite tukaj.

Glede na državo, v kateri se nahajate, imate lahko pravico, da:

 • Zahtevate dostop do osebnih podatkov, ki jih hranimo o vas, in da dobite te podatke, da jih posodobite in popravite nepravilnosti v podatkih, da omejite ali prepoveste obdelavo vaših osebnih podatkov ali zahtevate anonimiziranje podatkov ali njihov izbris ali da izkoristite svojo pravico do prenosljivosti podatkov in prenosa osebnih podatkov na drugo podjetje. Poleg tega imate lahko pravico do vložitve ustreznega pravnega sredstva pri pristojnem organu, vključno z vašo državo bivališča, delovnega mesta ali kraja dogodka.
 • Kadar koli in brezplačno prekličete svoje predhodno podano soglasje za obdelavo vaših osebnih podatkov. Upoštevali bomo vašo izbiro za naprej in to ne bo vplivalo na zakonitost obdelave pred preklicem vašega soglasja.

Lahko se odjavite od določene obdelave vaših osebnih podatkov, npr. prek naše spletne strani za odjavo.

Te pravice so lahko v nekaterih okoliščinah omejene v skladu z zahtevami lokalne zakonodaje.

Za posodobitev vaše izbire nas prosite, da odstranimo vaše podatke s seznama za pošiljanje ali nam pošljite zahtevo za uveljavljanje vaših pravic v skladu z veljavno zakonodajo in stopite v stik z nami, kot je navedeno v spodnjem razdelku »Kako stopiti v stik z nami«.

Za vas smo razvili Mastercard »Moj podatkovni center« portal, ki vam olajša uveljavljanje vaših pravic.

Če ne izpolnjujemo vaših zahtev v zvezi z obdelavo vaših osebnih podatkov ali če se želite pritožiti v zvezi z našimi postopki varovanja zasebnosti, nam to sporočite, saj nam s tem daste priložnost, da rešimo težavo. Da nam pomagate pri reševanju vaše zahteve, nam sporočite vse podrobnosti o zadevi. Skušali bomo zadevo pregledati in se odzvati na vaše pritožbe v razumnem roku ali kot to zahteva veljavna zakonodaja.

Če želite izvedeti več o APEC certificiranju in dostopiti do reševanja sporov, prosimo kliknite na oznako TRUSTe.

Pregled povzetka

5. Prenos podatkov

Družba Mastercard je globalno podjetje. Vaše osebne podatke lahko prenesemo v ZDA in druge države, ki morda nimajo enakih zakonov o varovanju podatkov kot v državi, kjer ste posredovali svoje podatke, vendar bomo varovali vaše osebne podatke v skladu s tem Globalnim obvestilom o zasebnosti ali kot vam je na drugačen način razkrito.

Če se nahajate v EGP, bomo vaše osebne podatke obdelovali v skladu z našimi zavezujočimi korporativnimi pravili in drugimi mehanizmi za prenos podatkov.

Postopki varovanja zasebnosti družbe Mastercard, ki so opisani v tem Globalnem obvestilu o zasebnosti, so skladni z APEC čezmejnim sistemom pravil o zasebnosti. APEC CBPR sistem daje organizacijam okvir, ki zagotavlja varovanje osebnih informacij, ki se prenašajo med sodelujočimi APEC gospodarstvi. Več informacij o APEC okviru lahko najdete tukaj.

Družba Mastercard je globalno podjetje. Osebne podatke, ki jih zbiramo o vas, lahko posredujemo prejemnikom v drugih državah, ne le v vaši državi, vključno z ZDA, kjer imamo sedež. Te države morda nimajo enake zakonodaje o varovanju podatkov, kot države, v katerih ste te podatke posredovali. Ko bomo prenašali osebne podatke v druge države, bomo varovali te podatke, tako kot je opisano v tem Globalnem obvestilu o zasebnosti, kot ste opozorjeni ob zbiranju podatkov ali kot je opisano v našem obvestilu o zasebnosti za določen program.

Upoštevamo veljavne zakonske zahteve in zagotavljamo ustrezne zaščitne ukrepe pri prenosu osebnih podatkov v druge države, izven države, kjer ste. Vzpostavili smo niz zavezujočih korporativnih pravil (Binding Corporate Rules, »BCR«), ki jih organi za varovanje podatkov v EGP ocenjujejo, da zagotavljajo zadosten nivo zaščite osebnih podatkov, ki jih obdelujemo globalno. Izvod zavezujočih korporativnih pravil (BCR) je na voljo tukaj. Prav tako lahko prenašamo osebne podatke v države, za katere je bila sprejeta odločitev o ustreznosti, uporabljamo pogodbeno zaščito za prenos osebnih podatkov do tretjih oseb, kot so standardne pogodbene klavzule Evropske komisije ali njihove ustreznice v skladu z veljavnim pravom ali se zanašamo na certifikate, ki jih imajo tretje osebe, o upoštevanju načel Zasebnostnega ščita EU-ZDA ali Švica-ZDA, kjer je to merodajno. Lahko stopite v stik z nami, kot je to podrobneje navedeno v spodnjem razdelku »Kako stopiti v stik z nami«, da pridobite izvod zaščitnih ukrepov, ki jih uporabljamo pri prenosu osebnih podatkov izven EGP.

Dodatno so postopki varovanja zasebnosti družbe Mastercard, ki so opisani v tem Globalnem obvestilu o zasebnosti, skladni z APEC čezmejnim sistemom pravil o zasebnosti. APEC CBPR sistem daje organizacijam okvir, ki zagotavlja varovanje osebnih informacij, ki se prenašajo med sodelujočimi APEC gospodarstvi. Več informacij o APEC okviru lahko najdete tukaj.

Pregled povzetka

6. Kako varujemo vaše osebne podatke

Vzdržujemo ustrezne ukrepe za zaščito vaših osebnih podatkov, ki jih hranimo le omejeno časovno obdobje.

Varnost vaših osebnih podatkov je za družbo Mastercard pomembna. Zavezani smo k varovanju podatkov, ki jih zbiramo. Vzdržujemo razumne administrativne, tehnične in fizične zaščitne ukrepe, ki so oblikovani za zaščito osebnih podatkov, ki nam jih posredujete ali jih zbiramo, pred naključnim, nezakonitim ali nepooblaščenim uničenjem, izgubo, spreminjanjem, dostopom, razkritjem ali uporabo. Na številnih naših spletnih mestih, s katerih prenašamo osebne podatke, uporabljamo šifriranje SSL.

Prav tako sprejemamo ukrepe za izbris osebnih podatkov ali jih hranimo v obliki, ki ne omogoča vaše prepoznave, ko ti podatki niso več potrebni za namene, za katere so bili obdelani, razen če zakonodaja ne zahteva, da jih dlje časa hranimo. Ko določamo obdobje hranjenja, upoštevamo različne kriterije, kot so na primer vrsta zahtevanih ali posredovanih proizvodov in storitev, naravo in trajanje našega odnosa z vami, morebitno ponovno zahtevo za naše proizvode in storitve, vpliv na storitve, ki vam jih zagotavljamo, če bi izbrisali nekatere vaše podatke, obvezno obdobje hranjenja v skladu z zakonodajo in zastaralni rok.

Pregled povzetka

7. Funkcije in povezave do drugih spletnih mest

Naša spletna mesta lahko vključujejo povezave do drugih spletnih mest tretjih oseb, orodij za socialne medije, pripomočke ali vtičnike, ki omogočajo skupno rabo spletne vsebine, vključno z naslovom IP, s tretjimi osebami in ponudniki socialnih medijev. Ti ponudniki socialnih medijev se lahko seznanijo z vašim obiskom, tudi če niste prijavljeni v svoj račun socialnih medijev ali če pri njih nimate računa. Kadar Mastercard nima v lasti ali pod nadzorom povezanih spletnih mest ali funkcij, ki jih obiščete ali uporabljate,predlagamo, da se seznanite z njihovimi obvestili ali pravili o zasebnosti.

Naša spletna mesta lahko omogočajo povezavo do drugih spletnih mest za vaše potrebe in kot informacijo. Naša spletna stran lahko vsebuje določene funkcije, za katerih zagotavljanje se povezujemo z drugimi subjekti. Ta podjetja se lahko seznanijo z vašim obiskom ne glede na to, ali uporabljate te funkcije. Ta spletna mesta in funkcije, ki lahko vključujejo družabna omrežja in orodja za določanje lokacije, delujejo neodvisno od družbe Mastercard in jih je kot taka mogoče jasno prepoznati. V obsegu kot povezana spletna mesta, ki jih obiščete, ali funkcije, ki jih uporabljate, niso v lasti ali pod nadzorom družbe Mastercard, priporočamo, da pregledate postopke varovanja zasebnosti teh spletnih mest.

Družba Mastercard vam omogoča deliti, se povezati ali omeniti na družbenih omrežjih proizvode in storitve Mastercard. Lahko na primer »všečkate« našo ponudbo prek svojega računa Facebook ali pa o naši ponudbi »čivknete« na Twitterju. Ko obiščete spletno mesto z gumbom za socialne medije, vaš brskalnik vzpostavi neposredno povezavo s tem ponudnikom socialnih medijev, podatki o vašem obisku, vključno z naslovom IP pa se prenesejo na ponudnika socialnih medijev. Če imate račun pri ponudniku socialnih medijev, lahko ponudnik vaš obisk poveže z vašim računom, tudi če niste prijavljeni v ta račun. Prav tako se lahko odločite za uporabo določenih funkcij na naših spletnih mestih, do katerih lahko dostopate prek drugih subjektov, ali za katere se povezujemo z drugimi subjekti, ki niso povezani z družbo Mastercard. Te funkcije, vključno z orodji za določanje geografske lokacije, upravljajo tretje osebe in je to mogoče jasno prepoznati. Ponudniki družbenih omrežij, kot sta Facebook in Twitter in te druge tretje osebe, so neodvisne od družbe Mastercard in ni nujno, da imajo isto politiko varovanja zasebnosti kot družba Mastercard. Preverite njihova obvestila o zasebnosti, če se odločite za uporabo njihovih storitev in se posvetujte z nastavitvami računa za socialne medije, če želite izključiti nekatere funkcije.

Pregled povzetka

8. Zasebnost otrok

Izdelki in storitve Mastercard niso usmerjeni in namenjeni otrokom mlajšim od 16 let.

Izdelki in storitve Mastercard niso usmerjeni in namenjeni otrokom mlajšim od 16 let, vendar lahko Mastercard osebne podatke o otrocih mlajših od 16 let zbira od starša ali skrbnika in z izrecnim soglasjem te osebe.

Pregled povzetka

9. Posodobitve tega Globalnega obvestila o zasebnosti

To Globalno Obvestilo o zasebnosti je lahko občasno posodobljeno, da odraža spremembe glede naših postopkov varovanja zasebnosti.

To Globalno obvestilo o zasebnosti je lahko občasno posodobljeno, da odraža spremembe glede naših postopkov varovanja osebnih podatkov. Objavili bomo vidno obvestilo na ustreznih spletnih mestih in vas obvestili o vseh bistvenih ali materialnih spremembah glede našega Globalnega obvestila o zasebnosti še pred začetkom njihove veljavnosti, in na vrhu obvestila navedli, kdaj je bilo nazadnje posodobljeno. Če posodobimo naše Globalno obvestilo o zasebnosti, vas v določenih okoliščinah, lahko zaprosimo za soglasje.

Pregled povzetka

10. Kako stopiti v stik z nami

Lahko nam ali odgovorni osebi za varstvo podatkov pri nas pošljete e-pošto na privacyanddataprotection@mastercard.com. Če se nahajate v EGP ali Švici, je nadzornik podatkov Mastercard Europe SA in svojo zahtevo za uveljavljanje svojih pravic v zvezi z osebnimi podatki lahko pošljete na portal Mastercard »Moj podatkovni center«.

Če imate vprašanja, pripombe ali pritožbe v zvezi s tem Globalnim obvestilom o zasebnosti in našimi postopki varovanja zasebnosti ali bi želeli posodobiti vaše prednostne nastavitve zasebnosti, nam pošljite e-pošto na privacyanddataprotection@mastercard.com ali nam pišite na:

Global Privacy Office
Mastercard International Incorporated
2000 Purchase Street
Purchase, New York 10577
ZDA

Če se nahajate v ZDA ali Švici, je odgovorni subjekt za obdelavo vaših osebnih podatkov družba Mastercard Europe SA. Vašo zahtevo za uveljavljanje vaših pravic v zvezi z vašimi osebnimi podatki lahko pošljete prek portala Mastercard »Moj podatkovni center« ali nam pošljite e-pošto na privacyanddataprotection@mastercard.com ali nam pišite na:

EGP Odgovorna oseba za varstvo podatkov (Data Protection Officer)
Mastercard Europe SA
Chaussée de Tervuren 198A
B-1410 Waterloo
Belgija

Če se nahajate v Braziliji, je odgovorni subjekt za obdelavo vaših osebnih podatkov družba Soluções de Pagamento Ltda. Vašo zahtevo za uveljavljanje vaših pravic v zvezi z vašimi osebnimi podatki lahko pošljete prek portala Mastercard »Moj podatkovni center« ali nam pošljite e-pošto na privacyanddataprotection@mastercard.com ali nam pišite na:

Brazil Data Protection Officer
Mastercard Brasil Soluções de Pagamento Ltda.
Avenida das Nações Unidas, 14.171, 20º andar, Crystal Tower
São Paulo/SP
Brasil
CEP 04794-000

Za poizvedbe v zvezi z vašo kartico Mastercard in vašim nakupom, se obrnite na vašo finančno institucijo ali trgovca. Več podatkov o tem, kako stopiti v stik z njimi, najdete na njihovih spletnih mestih.

Pregled povzetka