Skip to Content

PRIROČNIK LAHKO PRENESETE TUKAJ.

Kot družba, ki nenehno stremi k napredku in inovacijam, si želimo biti dostopni za vse. Prav strah pred neznanim je prepogosto razlog, da bi prisluhnili, kaj šele sprejeli. Zato smo se odločili, da v sklopu projekta Mastercard praznična vasica prednovoletno vzdušje prestolnice nadgradimo z Mizo za vsakogar ter tako zagotovimo prostor pogovoru z ljudmi, ki še vedno niso vključeni v družbeno življenje, tako kot bi si želeli. Osebne zgodbe, ki smo jim imeli priložnost prisluhniti, izpostavljajo prav to – da je normalizacija drugačnosti dvosmerna ulica.

Govorci Mize za vsakogar so nas spodbudili, da vidimo življenje tudi z druge perspektive. Nastal je priročnik Vključenost za vsakogar, v katerem smo na kratko opisali izzive oseb z različnimi omejitvami ter dodali QR-kode s povezavami do društev, ki se zavzemajo za njihovo enakopravno vključenost v družbeno okolje.

Pred vami so zbrani nasveti in priporočila za bolj vključujoče javno življenje, ki vam bodo v pomoč pri učinkovitejši komunikaciji z njimi tako v vsakdanjih situacijah kot tudi ob morebitnih nevarnostih.

Z misijo, da prispevamo dodano vrednost za uporabnike, podjetja in druge ključne deležnike na področju pogosto zamolčanih ali pomanjkljivo predstavljenih družbenih izzivov, smo naslovili širok spekter družbene vključenosti. Verjamemo, da nam bo uspelo z vašo pomočjo. Velikokrat je dovolj že nasmeh. Naš nasmeh ob spoznanju, da smo v resnici vsi (samo) ljudje in da smo močnejši, ko se povežemo. Šele takrat lahko ustvarimo bolj vključujočo družbo, v kateri se vsi počutimo sprejeti, slišani in pomembni.